Építőipari szakmai rendezvények Rendezvények listája 2001 2002 jún. 2002 nov. 2003

METSZET  Építőipari szakmai rendezvény

Épületfelújítás, műemlékvédelem, templomépítészet Bővítés, korszerűsítés, komfortnövelés

Budapest, 2002. november 22.
Park Hotel Flamenco Bolero terem
1113 Budapest, Tas vezér u. 7.
 

A rendezvényen kiállító cégek:

A Beton-Viacolor Térkő Rt.
BKM Orgonaépítő és Javító Kft.
Brasser Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Csillagtér Építőipari Kft.
E-Copy Kft.
Erfurt Magyarország Kft.
Eternit Művek Hatschek Lajos Kft.
Falszárító Épületszigetelő Kft.
HERAKLITH-HUNGÁRIA Kft.
HPS-HIO PROTECTION SYSTEM Kft.
INSPIRAL Kft.
IZOBAU Magyar-Amerikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
JUB Kft.
Kopp Manufaktura Kft.
LINDAB Kft.
MÉHES-RENOSZIG Kft.
ORNAMENTIKA Épületszobrász és Kommunális Szolgáltató Kft.
Rainer Péter építész-belsőépítész, műemlékvédelmi szakmérnök
SCHWARTZ REZSŐ restaurátor művész
SIEMENS Rt. A&D Et
STO Építőanyag Kft.
TRILAK
Trzebin Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
VILLAS Hungária Kft.
VM ZINC Bádogos Árúház UMICORE Magyar Marketing Szolgáltató Kft.
YTONG® HUNGARY Kft.

 

A Beton-Viacolor Térkő Rt.

7634 Pécs Pellérdi út 55.
Telefon: (72) 552 110
Fax: (72) 251 820
Webcím: www.abetonterko.hu

Az A Beton Térkő Rt. és a Viacolor Kft. megalakulásuk óta folyamatosan fejlesztették termékválasztékukat, amely kiterjedt a műemlék jellegű területekre is. A két jól ismert cég ez év február 8-i összeolvadásával a legnagyobb hazai termékválaszték összpontosult, melynek minden elemét négy üzemében állítja elő: Pécsen, Székesfehérváron, Budapesten és Nyékládházán. Az A Beton-Viacolor Térkő Rt. az ebben az évben várható 1,2 millió m²-es értékesítésével vezetõ a magyarországi beton burkolókő piacon, ami kb. 34%-os részesedést jelent.

A társaság folyamatosan javítja üzemeinek kihasználtságát, bővíti termékválasztékát és új gépek beszerzésével növeli kapacitását.

Műemlék jellegű környezetbe jelenleg három fajta terméket kínál:

 • A legrégebbi, a korábban Classico, ill. Antico, jelenleg AB Klasszik néven piacon lévő közismert kőcsalád, melynek a szlogene:
  A kreativitás szabadsága!
  Az öt egymással gondosan egyeztetett kőméret képezi egy párját ritkító burkolókőrendszer alapját és kiinduló pontját. Az AB Klasszik kiválóan alkalmas mozgalmas minták kialakítására. Műemlék jellegű környezetben jól helyettesíti a természetes kockaköveket, és egyenletesebb járófelületet is biztosít. A különböző terhelési igénybevételek kielégítésére 6 és 8 cm-es vastagságban is rendelkezésre áll. 6 cm-es vastagságban mosott felülettel is kapható. A burkolatban lévő lépcsőket, kisebb támfalakat a Klasszik cölöpökkel (35 és 50 cm magas) lehet harmonikusan megoldani. Az AB Klasszikból készült burkolatok széleinek esztétikus megtámasztására és lépcső készítésére a sorszegélyt javasoljuk. Körök és ívek, szabálytalan formájú területek térköve az AB Klasszik.
 • Az Antik gyártási technológiája természetes hatást kölcsönöz a burkolatnak. A két kőforma a háromféle felületi mintával rusztikus sokszínűséget biztosít. Az antikolt felületű Antik térkő természetes hatásának köszönhetően jól beilleszthető a régebbi és a modern környezetbe egyaránt.
 • Nostalit. Régi idők patinája. Nosztalgikus és különlegesen elegáns burkolatfelület alakítható ki a Nostalit kőtípussal. Természetes hatását a három kőformának, kevert színeinek (feketerózsa és rozsdabarna) és hullámos él kiképzésének köszönheti. A markáns fugakép hangsúlyozza a kő formáját. Él letörés nélkül, durva szemcséjű feltétréteggel készül.

 
Vissza az oldal tetejére
 

BKM Orgonaépítő és Javító Kft.

2120 Dunakeszi, Táltos u. 2.
T/f.: (27) 392 931
e-mail: bkmorg@vnet.hu
Honlap: www.bkm-orgona.hu

Cég- és termékismertető:
A BKM Orgonaüzem fő profilja új – a barokk kor orgonaépítési stílusain és hangzásvilágán alapuló, könnyű járású zajtalan technikával készült orgonák építése. Minden hangszer egyedi tervezéssel készül, figyelembe véve az orgonát majdan befogadó építészeti környezetet, annak akusztikai viszonyait.
A BKM Orgonaüzem szakmai irányítói és munkatársaik nagy gyakorlattal bíró szakemberek, akik az orgona elkészítése során csak a legjobb minőségű faanyagokkal dolgoznak, fémsípjaikhoz nagy tisztaságú ón-ólom ötvözetet használnak.
A BKM feladatai közé tartozik több budapesti és vidéki orgona rendszeres karbantartása, többek között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gyakorló- és koncertorgonáinak állandó felügyelete, koncertekre való felkészítése.
Előadás, szakmai beszélgetés témája: A templom és az orgona méretének viszonya, akusztikai kérdések.

 
Vissza az oldal tetejére
 

Brasser Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

6500 Baja Attila u. 7.
T/f.: (37) 351-431
e-mail: brasser@axelero.hu

Kiállított termékek: ragasztó, szigetelő, tömítőanyagok és egyéb vegyi anyagok
HA RAGASZTANI KELL, A MEGOLDÁS: DANA LIM!
ISMERKEDJEM MEG EGY ÚJ TERMÉKCSALÁDDAL!

A DANA LIM A/S egy több, mint 70 éves múlttal rendelkező dán vegyipari cég, mely a ragasztó- és a tömítőanyagok csaknem minden típusát gyártja.
FŐBB TERMÉKCSALÁDOK:

 • Iroda/hobby/háztartás: irodai- és papírragasztók, univerzális -, textil-, modellező-, epoxy- és pillanatragasztók.
 • Faipari ragasztók: mindenféle, fa- és bútoriparban, belsőépítészetben használatos ragasztók.
 • Tapéta- és szövetragasztók: hagyományos tapétaragasztók, üvegszálas szövet-, vizesszoba-, egyéb fali szövetragasztók.
 • Burkolati ragasztók: padlószőnyeg-, linóleum-, PVC-, parketta-, laminált padló-, gumi-, csempe-, cső- és szerelvény ragasztók.
 • Tömítő- és fugázó anyagok: különböző alapú tömítőanyagok, glettek, gittek, szigetelőanyagok, PU habok, adalékanyagok.
 • Nagyüzemi ragasztók: Kárpitosipari-, bútoripari-, papíripari-, csomagolástechnikai ragasztók.

Ragasztástechnika felsőfokon!
Kizárólagos forgalmazó Magyarországon és Kelet-Európában:
Brasser Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 6500 Baja Attila u. 7.
T/f.: (37) 351-431
e-mail: brasser@axelero.hu

 
Vissza az oldal tetejére
 

Csillagtér Építőipari Kft.

1027 Budapest, Bem rakpart 38-39.
Tel: 457-0690
Fax: 457-0699
e-mail: uretek@csillagter.hu
Webcím: www.uretek.hu

Kiállított termékek: Az URETEK® technológia alkalmas a megsüllyedt épületek, aljzatok gyors és hatékony bontás nélküli javítására, ill. a gyenge altalajok megerősítésére, tömörítésére.
Az URETEK® technológia alkalmazási területei:

 • A süllyedést okozó gyenge altalaj teherbírásának megnövelése
 • Megsüllyedt aljzatok visszaemelése
 • Megsüllyedt alaptest stabilizálása, illetve megemelése
 • Várható tehernövekedés, pl. emeletráépítés következtében az alaptest alatti talajrétegek teherbírásának megnövelése a kívánt mértékig
 • Térburkolat utólagos kiegyenlítése
 • Üregek kitöltése, víz kiszorítása
 • Hídfeltöltés tömörítése
 • Megsüllyedt betonúttáblák visszaemelése, stabilizálása
 • Út- és vasúti pályák alatti talaj stabilizálása
 • Aszfalt utak alatti altalaj javítása
 • Terepszint alatti és feletti ipari tartályok stabilizálása, visszaemelése
 • Megsüllyedt tartópillérek, tornyok stabilizálása, visszaemelése

 
Vissza az oldal tetejére
 

E-Copy Kft.

1078 Budapest, István u. 45.
Tel/fax: 343-2606
e-mail: info@ecopy.hu
Honlap: www.ecopy.hu

Kiállított termékek:

 • Panasonic Workio DP-1810P digitális fénymásoló-nyomtató-szkenner 18 lap/perc sebességű A/3 lézernyomtató, digitális másoló, szkenner hálózati képességekkel és PCL6 emulációval.
 • Panasonic KX-FLB752EX multifunkciós fax készülék, 10 lap/perc sebességű lézernyomtató, digitális másoló, szkenner, fax. Kompakt, asztali kivitelben.
 • Sharp SF-2214 analóg fénymásoló 14 lap/perc sebességű, felújított A/4 analóg fénymásoló.

Cégismertető:
Cégünk 11 éves tapasztalattal rendelkezik az irodatechnika területén. Ez idő alatt bebizonyosodott számunkra, hogy az ügyfél igénye elsőrendű, de nem minden esetben körülírt. Még manapság is “fénymásoló” vásárlási szándékkal keresnek meg bennünket, holott ez a kifejezés ma már nem egészen pontos. Számos márka viszonteladójaként valljuk, hogy az igényeket megoldásokkal és nem dobozokkal kell kielégíteni.
Összefoglalva az E-COPY Kft. tevékenységi köre:
SHARP, Canon, Panasonic, digitális, analóg multifunkciós készülékek értékesítése, bérbeadása, szakszerű karbantartása, multifunkciós fax készülékek értékesítése és szervize, nyomtatók értékesítése és szervize, kellékanyagok, Compaq és egyénileg összeszerelt számítógépek értékesítése és szervize, hálózatok építése és újak, vagy már meglévők karbantartása, szórakoztató elektronika kereskedelme, alapműveletes, tudományos, szalagos kalkulátorok értékesítése és szervize, menedzser kalkulátorok értékesítése és szervize.

 
Vissza az oldal tetejére
 

Erfurt Magyarország Kft.

1106 Budapest, Jászberényi út 29.
Tel: 06 1 431-0307, Fax: 06 1 431-0308
Honlap: www.erfurt.com

Az Erfurt Magyarország Kft. a 175 éves Erfurt & Sohn KG magyarországi leányvállalataként 5 éve sikeresen forgalmazza hazánkban a világ vezető átfesthető tapétagyártójának tartott anyavállalat márkatermékeit. Az Erfurt magas minőségű (DIN-ISO 9100), környezetbarát termékek gyártója.
Tapétáinak zöme újrahasznosított természetes alapanyagokból készül, PVC- és üvegszálmentes, komposztálható. Az Erfurt tapéták gyárilag színezett és színezetlen változatai egyaránt formatartók, kiváló repedésáthidalók, nagy szakítószilárdságúak, könnyen megmunkálhatók és többször átfesthetők anélkül, hogy veszítenének háromdimenziós jellegükből. Az Erfurt széles termékválasztéka biztosítja, hogy tapétái bármely stílusirányzathoz kifogástalanul illeszthetők legyenek. Előírásszerű feldolgozás esetén az Erfurt – a tapétagyártók között egyedülállóan – 5 év garanciát ad termékeire.
Három fő termékcsoportja: az Erfurt Rauhfaser®, a két- és háromrétegű dombornyomott papírtapéták, valamint a cellulózszálakkal erősített textilszálas Vliestapéták. Mivel az Erfurt tapétái kiválóan alkalmas falborítások a nagy igénybevételnek kitett helyeken, ezért világszerte nagy felületeken alkalmazzák kedvelt falborításként középületekben, intézményekben, nagy beruházásoknál pl. Ritz Carlton, Park Hyatt Hamburg, stb.

 
Vissza az oldal tetejére
 

Eternit Művek Hatschek Lajos Kft.

2536 Nyergesújfalu, Pf: 1.
Tel: 33/535-101
Fax: 33/535-150
Honlap: www.eternit.hu

Hagyományaink alapozzák meg a megújulást.
Cégünk olyasmivel büszkélkedhet, amivel kevesen. 1902-es alapításunk óta folyamatosan a magyar építőipar jelentős szereplőjeként segítjük az építők és felújítók munkáját, anyagainkkal már több mint 300 millió négyzetméternyi tetőt fedtek be ez idő alatt. A százéves évforduló jó alkalom arra, hogy gazdag hagyományairól és jól megalapozott szakmai hátteréről híres cégünk életében reflektorfénybe kerüljön a megújulás.
Mindez új időszámítás kezdetét is jelenti az Eternit Kft. számára.
Új időszámítás – új termékekkel.
A méltán népszerű Eternit termékek mostantól új választékkal, megújult termékpalettával teremtenek határtalan lehetőségeket a felhasználók kreativitásának. Nyilván az sem közömbös, hogy a tervezett, épített vagy felújított ház korszerű, környezetbarát anyagból épül-e, vagy sem. Környezetvédelmi megfontolások nélkül nincs modern építőipar. Ezt a törekvésünket igazolja vissza, hogy az eredetileg 2005. január 1.-től tervezett azbeszttilalom a mi termékeinkre vonatkozóan az előrejelzések szerint 2003. január 1.-én életbe lép.
Termékcsoportjaink:

 • a lakóházak, magastetős középületek, műemléképületek fedésére használt síkpala,
 • az olcsóbb, gazdasági és melléképületek fedésére használt hullámpala,
 • a bevásárlóközpontok, csarnokok építésénél ideális megoldást kínáló homlokzatburkolók,
 • az új formák, illetve a gazdag színválaszték jellemezte betoncserép családunk.

Az Eternit modern rostcementje építkezésbiológiai szempontból kifogástalan építőanyag, kizárólag szerves anyagokat tartalmaz.
Az Eternit új palák felépítésüknek – felületnemesítő bevonó felület, pigmentált műgyantával; kondicionált rostcement alapanyag sejtanyaggal megerősítve; hátoldali színtelen műgyantabevonás – köszönhetően

 • - kiváló minőségűek, könnyűek, esztétikusak, megbízhatóak és jól alkalmazkodnak a kreatív formákhoz.

Az osztrák anyavállalat kifejezetten igényes terméke, a természetes palát idéző Structura egyedi megoldást biztosít azok számára, akik nem szokványos tetőlátványt szeretnének elérni.
Az Eternit termékek önmagukban is könnyűek, így tetőszerkezet igényük kicsi, nem kíván megerősített, nagy mennyiségű faanyagból készített vázszerkezetet.
Felújításnál – tető a tetőn
Új termékeinkkel új fényt adhatunk a régi palatetőknek. Minden tetőforma, minden stílus vonzóvá tehető egyedi technológiás termékeinkkel. Felújításoknál a felülfedés technikájával a bontási munkák, törmelékelszállítási költségek megtakaríthatóak, miközben a ház zavartalanul, a beázás veszélye nélkül lakható, üzemeltethető. Az altető az utólagos hőszigetelés olcsó, egyszerű és hatékony módja is.
És Florit virágedényeket a kertbe, balkonládákat az ablakokba!
A nagy mennyiségben német és osztrák piacra készült Florit virágedényeinkkel és balkonládáinkkal a jövőben a magyar piacon is erőteljesebben jelenünk meg, mert esztétikus, könnyű és praktikus megoldást jelentenek a kertek, terek, csarnokok tulajdonosainak, ugyanakkor természetes életteret nyújtanak a virágoknak. A természetet és annak megnyugtató esztétikumát varázsolják vissza az emberi környezetbe.
Minden kérdésére válaszolunk!
Ha konkrét információkat szeretne, akár azonnal érdemes ellátogatnia megújult, és folyamatosan bővülő weboldalunkra (www.eternit.hu) Kék számunkon is az Ön rendelkezésére állunk (06-40/990-555). Ha valamelyik termékünkről részletesebb információt kér, levélben is bátran fordulhat hozzánk. Postacímünk: 2536 Nyergesújfalu, Pf.: 1.

 
Vissza az oldal tetejére
 

Falszárító Épületszigetelő Kft.

5000 Szolnok, Tabán 72.
T/f: 06 56/420123

A cég tevékenységének ismertetése:
Ma Magyarországon nincs aktualizált, összegző kiadvány a falak nedvesedéséről és az ellenük való védekezésről. Ezért minden beavatkozás nagyban függ a szigetelést végző szakember kellő tárgyi ismeretétől.
Az utóbbi években készített szakvéleményeinkben egyre jobban láthatóvá válik, hogy a falak károsodásában a sónak jóval nagyobb szerepe van, mint sokan gondolják. Természetesen a kapilláris víz továbbra is nedvesíti a falakat – különösen, ha többletnedvességet is kap a rossz ereszcsatornák épület alá folyó vizétől, és a befelé lejtő járdáktól. A jelentős kárt az épület vakolatában – sőt esetenként az épület falazatában is – a kapilláris vízben oldott sóknak a kipárolgási zónákban történő feldúsulása okozza. Az egyes sók – higroszkóposságuk következtében – a felületen feldúsulva a levegő páratartalmától függően halmazállapotukat változtatják. Oldott állapotból kristályos állapotba való átalakulásuk jelentős térfogat növekedéssel jár, ami roncsolja a vakolatot, majd a falazatot is!
E sók felismerése nem egyszerű. Vannak kézenfekvő esetek, amikor az épület korábbi, vagy jelenlegi funkciója utal a veszélyre. Ilyenek az istállók, magtárak, vegyi üzemek épületei. De mivel magyarázható, hogy a Becsehely rk. templom falai kívül megfelelő állapotúak – és a szakvélemény szerint sómentesek – míg ugyanezen falak belső felületei 2-3 m magasságig elvizesednek, és jelentős sókkal terheltek?
A fenti problémák megismerése a falakból vett kellő számú minták laboratóriumban történő nedvesség-, és só vizsgálatával lehetséges. Az összegző eredménysor határozza meg a védekezés módszereit.
A védekezés elsődleges céljai a következők:

 • a falban felfelé húzódó kapilláris víz mozgását minél hatékonyabban meg kell akadályozni.
 • A falban lévő kapilláris vízzel szállított higroszkópos sóknak a kipárolgási zónákban, a vakolat külső síkjában történő feldúsulását meg kell akadályozni.

A védekezésben az alábbi rendszerek szerinti felosztás lehetséges:

 • Aktív nedvességvédelem
 • Passzív nedvességvédelem
 • Aktív sóvédelem
 • Passzív sóvédelem

Minden technikának meg kell találni – előnyei, hátrányai, korlátjai figyelembevételével – a megfelelő alkalmazási területét

 
Vissza az oldal tetejére
 

HERAKLITH-HUNGÁRIA Kft.

8901 Zalaegerszeg, Pf.: 303.
Tel: 92/550-900
Webcím: www.heraklith.hu

Kiállított termékek:
HERAKLITH fagyapot alapú hő- és hangszigetelő termékekből készült:

 • Hőhídmentes szerkezetek,
 • Homlokzatszigetelési rendszerek
 • Tetőtérbeépítési rendszerek
 • Válaszfalak

Cégismertető: Az anyacéget 1908-ban alapították az ausztriai Ferndorfban. A Heraklith Holding Ag. 1990-től Magyarországon a Heraklith-Hungária Kft.-vel, illetve a Villas Hungária Kft.-vel képviselteti magát. Termékeinket Zalaegerszegtől 10 km-re, az Alsónemesapáti Ipartelepen gyártjuk. Innen, illetve budapesti raktárunkból látjuk el országos kereskedői hálózatunkat, akiken keresztül a felhasználók hozzájuthatnak szigetelő anyagainkhoz.

 
Vissza az oldal tetejére
 

HPS-HIO PROTECTION SYSTEM Kft.

1125 Budapest Kútvölgyi út 54/c
Tel: 06 1 395-0635

Európa-szerte a régi városrészekben nagyon sok kulturális és történelmi műemlék, különféle korok építészeti remekei találhatók, amelyek a talajvíz és a kapilláris nedvesség hatására gyakran rossz állapotban vannak. Felújításukra a városi önkormányzatok és az illetékes minisztériumok rengeteget költenek.
Tatarozás után ezek az épületek egy ideig ismét a régi fényükben ragyognak, ám hamarosan megint tönkremennek a feltartóztathatatlan kapilláris nedvesség hatására, amely hiábavalóvá tesz minden fáradságot és befektetést.
Az ilyen épületek többségénél annak idején semmilyen vízszintes falszigetelést sem alkalmaztak, vagy ha volt is, már teljesen tönkrement, úgyhogy a talajvíz – a mindenféle feloldott sókkal együtt – a hajszálcsöveken, majd ozmózissal akadálytalanul emelkedik az épület felsőbb részeibe.
Ahhoz, hogy egyszer és mindenkorra útját álljuk a talajvíz és a kapilláris nedvesség e romboló hatásának, a következőkre van szükség:

 • a régi és nedves falakat teljesen át kell vágni,
 • az átvágással nyert résbe új, vizeket át nem eresztő védőréteget kell beépíteni,
 • és ami a legfontosabb, a szigetelt falakat és pilléreket meg kell óvni bárminemű süppedéstől és repedezéstől.

A HIO TECHNOLÓGIA® ELŐNYEI

 • Tartós védelem a kapilláris nedvességtől,
 • Nem fenyeget az épület süppedésének és mikrorepedések megjelenésének a veszélye,
 • Nem okoz gondot az épület vastagsága és az építőanyag fajtája
 • A munka elvégzésének lenyűgöző gyorsasága
 • Az átvágás helyén ötvenszer erősebb az új kötés

 

 
Vissza az oldal tetejére
 

INSPIRAL Kft.

2040 Budaörs, Kőhát u. 22.
Tel/fax: 06 23/441-023

Kiállított termékek: a bemutatott anyagok műemlék felújításhoz, konzerváláshoz általában az épületeknek a környezeti ártalmaknak – elsősorban a nedvességgel – szembeni megóvásához szükségesek. A mállott kövek szilárdságát kovasav észter alapú szerrel lehet helyreállítani, a nedves falak károsodását vízzel hígítható, környezetbarát szilikon emulziókkal akadályozhatjuk meg. Minden természetes anyagból készült építmény szívóképes, e tulajdonság mértékét a pórusok mértéke és mennyisége határozza meg. Szakszerű kezelés után a pórusok vízfelvétele nagyon lecsökken, de a levegő és a vízgőz számára is átjárhatóak lesznek.
Cégismertető: Cégünk tíz éve foglalkozik az épületvédelem területén piacvezető Wacker-Chemie GmbH termékeinek forgalmazásával, a hozzájuk kapcsolódó műszaki információk, referenciák, alkalmazási engedélyek közreadásával.

 
Vissza az oldal tetejére
 

IZOBAU Magyar-Amerikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

H-1092 Budapest, Bakáts tér 3.
Tel: 217-3947
Fax: 455-0525
e-mail: izobau@axelero.hu
Honlap: www.izobau.hu

Kiállított termékek: a francia Daussan termékcsalád alkalmazása tűzvédő, hangszigetelő feladatok megoldására: “az azbesztmentes szórt azbeszt”.
Az eljárással a méretezésnek megfelelő vastagságú bevonat hordható fel acél-vasbeton vagy faszerkezetre, 30-180 perces tűzállósági határértékig.
Referenciák: Daewoo Bank, Izabella u. 61., Mamut-2., stb.
A JOS eljárás speciális nedves szemcseszórási eljárás kő-műkő-tégla és vakolt felületek tisztítására. A spirál pályán haladó szemcsék az alapfelület károsítása nélkül képesek a szennyeződés eltávolítására. Hatékonyság: 3-10 m2/óra/berendezés.
Referenciák: Szent István Bazilika, Mátyás templom, Gresham palota, Ybl Palota, Műcsarnok, stb.
Cégismertető: az IZOBAU Kft. 1990-ben alakult magánszemélyek társaságaként. Tevékenysége az építőipar speciális területeire terjed ki:
Homlokzattisztítás, tűzvédelem, épület- és homlokzatfelújítás, alpintechnika.

 
Vissza az oldal tetejére
 

JUB Kft.

9500 Celldömölk, Sági út 218.
Tel: 06 95/525-720
Fax: 06 95/525-719
Webcím: www.jub.hu

Kiállított termékek:

 • Falfestékek
 • Homlokzatfestékek
 • Vakolatok
 • Hőszigetelő rendszerek
 • Homlokzatjavító rendszerek (nedves, salétromos falak felújítása)

Cégismertető:
A JUB szlovéniai székhelyű nemzetközi vállalat, több külföldi leányvállalattal. Magyarországon 1992 óta képviselteti magát. A JUB története az 1875-ös évig nyúlik vissza. Egész gyártási tervezetünk a változtatást szolgálja: a szöürkébő

 
Vissza az oldal tetejére
 

Kopp Manufaktura Kft.

2151 Fót, Bajcsy u. 4.
Tel: 06-30/9313-486

Kiállított termékek: Egyházi és világi ólomüveg munkák.
Cégismertető: A Kopp Ferenc üvegfestő mester által közel 100 éve alapított, nemzedékek tapasztalatait és hagyományait alkalmazó családi ólomüveg tervező és készítő műhelyünket Korlátolt Felelősségű társasággá alakítottuk. Célunk, hogy a díszüveges ipar elődeink által művészi rangra emelt színvonalát megőrizve és alkalmazva szolgáljuk megrendelőink igényét. Manufaktúránk archívuma hazánk és a szomszédos országok számos temploma, középülete díszüvegezésének eredeti tervét őrzi, ezért restaurálásukban, javításukban történő közreműködést hivatásunknak tekintjük. Természetesen továbbra is készséggel állunk Megrendelőink rendelkezésére új, művészi igényű ólombetétes ablakok, ajtóbetétek, belsőépítészeti és lakberendezési díszítőelemek tervezésével és kivitelezésével.

 
Vissza az oldal tetejére
 

LINDAB Kft.

2051 Biatorbágy, Állomás út 1/A
T/f: 06 23/531-100
Webcím: www.lindab.hu

Kiállított termékek:
A Lindab Familyne a több évtizedes tapasztalatokon alapuló, de a magyarországi éghajlati viszonyokhoz és hagyományokhoz a Budapesti Műszaki Egyetem kutatóival együttműködve kifejlesztett, ÉME rendszerengedéllyel rendelkező épületrendszer. Az acélszerkezetből épített épületek földszintes, nyeregtetős megjelenésűek, amelyek háromféle burkolati rendszerrel választhatóak. Folyamatosan bővülő tervezői hálózatunk tagjai speciális szoftver segítségével tervezik az épülewteket, valamint szakképzett kereskedői és kivitelezői kör garantálja a minőségi kivitelezést.
A LindabRoof tetőfelújítási rendszer a régi, általában rossz állapotban lévő lágyfedésű, lapostetős épületek átalakítására alkalmas. A meglévő épületekre építendő új, kishajlású nyeregtetős formát biztosító könnyűszerkezet esztétikai és gazdasági szempontból is kedvező megoldást nyújt. A rendszer három különböző tetőburkolat alternatívával rendelkezik.
A vékonyfalú acélszerkezetből konstruált tartószerkezet méretezése és a meglévő fogadószerkezetre való adaptálása egyedi tervezést igényel, amelyet cégünk megfelelő szakmai szolgáltatásokkal segít elő. A rendszer értékesítése és kivitelezése márkakereskedői és márkakivitelezői hálózaton keresztül történik.

Cégismertető:
A skandináv érdekeltségű Lindab céget 1956-ban alapították a svédországi Bastad városban. A kiváló minőségű, bevonatos és tüzihorganyzott finomacél lemezekből előállított termékek gyártásával, azok fejlesztésével és rendszerbe illesztésével foglalkozó konszern azóta világszerte rendelkezik érdekeltségekkel, leányvállalatokkal, képviseletekkel. Tevékenysége napjainkban Európa, az Egyesült Államok és Ázsia területeire terjed ki.

A Lindab Profil üzletág tevékenysége és gyártókapacitása egyaránt kiszolgálja az ipari beruházásokat és lakossági igényeket a lemeztermékektől kezdve a családi házakon át a több ezer négyzetméteres csarnokokig.

 
Vissza az oldal tetejére
 

MÉHES-RENOSZIG Kft.

1012 Budapest, Vérmező u. 10-12.
Tel: 06/1 212-2410, 212-2411
Fax: 06/1 212-2411
e-mail: mehesrenoszig@matavnet.hu
Honlap: www.mehesrenoszig.com


MÉHES TRADE Kft.
Tel: 225-8400, 225-8401
Tel/Fax: 201-9730
e-mail: mehes1@matavnet.hu

Termékek, szolgáltatások ismertetése:
Mit tud a MÉHES RENOSZIG Kft.

 • Régi, avult szigetelések rehabilitációja (teljes épületre vonatkozó hang-, hő-, csapadék és talajnedvesség, talajvíz, rétegvíz elleni szigetelések készítése).
 • Falszigetelések hibáinak meghatározása.
 • Pinceszigetelések hibáinak meghatározása.
 • Teraszok, zöldtetők, tetők szigetelési hibáinak meghatározása.
 • Szóbeli szakértői tanácsadás avult szigetelések és kártételeinek felújítására.
 • Műszeres diagnosztikai vizsgálatok készítése falak, elvizesedések és ásványi sók mértékének meghatározása (laborvizsgálatokkal!).
 • Szakvélemények készítése diagnosztikai vizsgálat alapján, optimális szigetelési javaslatok, műszaki árbecslések.
 • Szigetelési tervdokumentációk készítése pincétől a padlásig.
 • Utólagos épületszigetelés kivitelezési munkái; módosított rézbetétes, üvegfátyol betétes, poliészterszál betétes bitumenlemezekből stb.
 • Szivárgó rendszerek kialakítása.
 • Vízszintes elavult szigetelési szerkezetek pótlása, rozsdamentes, ötvözött acéllemezek gépi besajtolása.
 • Vízszintes és függőleges szigetelések alacsony-, magasnyomású injektálása, hidrofób és műgyanta, mikrocement anyagokkal.
 • Elektrokinetikus falszárítás sótalanítással (18 éves hazai referenciákkal).
 • Utólagos fal- és pinceszigetelések, hatékonyságot növelő járulékos technológiák meghatározása és elkészítése.

Reméljük, szolgáltatásunk minősége elnyeri T. Megrendelőnk igényét.
TERVEZÉS
Épületek, teraszok, pincék talajvíz, rétegvíz, felszívódó talajnedvesség és csapadékvíz elleni szigetelésére a helyszínen diagnosztikai vizsgálat alapján szaktanácsot adunk.
Kedves ügyfeleink és minden szaktanácsot kérő érdeklődő részére szívesen állunk rendelkezésre a 212-2410 telefonszámon.
Mérnöki irodánk vállalja régi és új épületek szigetelési, felújítási munkáinak szakértését, tervezését.
A MÉHES TRADE Kft. “SZIGETELŐK BOLTJÁ”-ban több ezer hagyományos és korszerű víz-, hő- és hangszigetelő anyagot árusítunk szaktanácsadással.

A MÉHES TRADE Kft. képviselője a svájci Bauplus W. Sprenger + CO., az osztrák Eltac Nogler + Daum KG., BTK Techno Trade HW-HABÖCK und Weinzierl cégeknek.
KIVITELEZÉS
Kivitelező részlegünk új szigetelések készítését és hibás szigetelések felújítását vállalja különböző technológiai megoldásokkal:

 • Koracél fémlemez beütéses vízszintes falszigetelés. 1,6 m falvastagságig téglafalak, sorosan rakott kőfalak ill. vályog vertfalak falátvágásos utólagos szigetelésére.
 • Injektálásos vízszintes falszigetelés. Magasnyomású falinjektálás hydrofob és vízzáró, poliuretán és akrilát anyagokkal: Hydro Bloc-Polygel 530, Wacker-SMK 550, MC.Injektopress 2300, MC-Injektostop 2033 talajvíz- és vízbetörések ellen, víztárolók, úszómedencék javítására. Minden falszerkezethez (tégla-, kő-, vegyes- és betonfalak) alkalmazható.
 • ELKINET elektrokinetikus falszárítás és sótalanítás. Bármely anyagú és vastagságú falhoz alkalmazható. Kiváló régi boltozatos pincefalak kiszárítására is. A műemléki épületek leghumánusabb falszárítási módja, élőmunka igénye az összes szigetelési mód közül a legkevesebb.
 • PENETRÁT vízzáró bevonat (svájci cementhabarcs adalékszer koncentrátum). A falszerkezet anyagába behatolva vízben oldhatatlan sókristállyal zárja el a kapillárisokat, ill. a víz útját. Gyorsan kötő cementtel keverve vízbetörések elleni szigetelésre is alkalmas.
 • RENOVEX-H, ez utóbbi a WTA előírásainak megfelelő légpórusképző, hidrofobizáló adalékszerek páraáteresztő cementvakolatok előállításához. Külső, belső felületképzéshez!
 • COPROX (USA találmány, olasz gyártmány) vízszigetelő, díszítő, védő bevonatrendszer. Víztározók (ivóvíz), medencék, pincék víznyomás elleni szigetelésére. Homlokzatok, betonfalak, épületlábazatok, pincék páraáteresztő, víztaszító festésére.
 • CHEM szigetelő habarcsok. Rugalmas vízzáró bevonat teraszok, pincék utólagos szigetelésére. Csúszásmentes ipari padlók, szikramentes padlók; betonacél és betonjavító anyagok; hidakra korrózióvédő bevonat.


 
Vissza az oldal tetejére
 

ORNAMENTIKA Épületszobrász és Kommunális Szolgáltató Kft.

9028 Győr Külső Veszprémi u. 26-28.
Tel: 96/415-899
Fax: 96/412-100
E-mail: info@.ornamentika.hu
Webcím: www.ornamentika.hu

Cégismertető:
A győri székhelyű Ornamentika Épületszobrász és Kommunális Szolgáltató Kft. az épületek díszítését tekintve fő feladatának, mai formájában 1993 óta tevékenykedik.
A Cég építészmérnökei, szobrászai kívánság szerint bármilyen feladatot megoldanak, kihasználva a kitűnő alapanyagok és technológiák adta lehetőségeket. A homlokzaton előforduló figurális elemeket időjárásálló (fagyálló) alapanyagból, üvegszálerősítésű finombetonból gyártják. Ilyenek lehetnek: konzolok, zárókövek, balusztrádos korlátok, egyéb kültéri alakzatok. Az anyag felülete megtévesztésig hasonlít a gipszre, és a műkővel ellentétben fajsúlya könnyebb és festhető is. A geometrikus tagozatok elkészítésére fejlesztették ki az “ORNATHERM” márkanevű terméküket. Ezzel az eljárással párkányokat, nyíláskereteket, könyöklőket, kvádereekt alakítanak ki. A rendszer beépítését 1991-ben kezdték el, és 1995-től szabadalmi védettség alatt áll. Ezenkívül – beltérben – hagyományos gipszdíszítést is alkalmaznak, a finom boltív keretezéstől az oszlop- és mennyezetdíszítéseken át a markáns párkányokig, nagy tábladíszekig a különböző elemek széles skálája gyártható belőle. Előnye, hogy bármilyen egyedi és íves tagozat kialakítására alkalmas.
A munkatársak a szolid, mértéktartó stílustól a legördöngősebb munkákra is vállalkoznak az ország egész területén.

 
Vissza az oldal tetejére
 

Rainer Péter építész-belsőépítész, műemlékvédelmi szakmérnök

Tel/fax: 311-0485
e-mail: salamink@kvi.hu

Gondolatok meglévő templomok építészeti-belsőépítészeti átalakítása kapcsán:
/Előadás/
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Érdeklődők! Tisztelt Kollégák!
Engedjék meg, hogy idézzek Lao-Ce: Tao Te King XI részéből:

A kerék használhatósága abból ered, hogy a küllők között és középen űr van.
Az edény használhatóságát a benne lévő űr biztosítja.

A ház azért használható, mert a falak között üresség van.
Ezért a dolgok formája az anyagból, lényege az anyagtalanból származik.

Sokat gondolkoztam, hogy az előadás tárgyának választott témában miről is kellene itt és most beszélnem. A templom fogalmáról, mibenlétéről, funkciójáról, a liturgiáról és, hogy ezt a funkciót, ezeket a funkciókat hogyan lehet építészeti eszközökkel megvalósítani, szolgálni talán nem érdekel mindenkit, hisz nem csak érintett szakemberek gyűltek itt össze. Ezért inkább egy rövid kis összeállítást mondok el, a mindennapi gyakorlatban történt eseteket kiemelve.
Az újonnan építendő, tervezendő templomokkal nincs is túl sok gond, ha jó a program, jó a tervező és rendelkezésre áll kellő mennyiségű pénz, akarat, kitartás és idő. Bár, itt lehetne említeni a megbízó (plébános, presbitérium, püspökség, stb.), a tervező és a kivitelező kapcsolatát, ami esetenként – enyhén szólva – hagy némi kívánnivalót maga után.
A meglévő templomokkal kicsit más a helyzet, ha esetleg még műemlék is - és bizonyos kor után szinte valamennyi templomunk az – akkor ráadásul alkalmazkodni kell a meglévő építészeti és egyéb adottságokon kívül a műemléki és egyéb előírásokhoz. Jó értelemben vett kompromisszumot kell kötni! Nem megalkudni, hanem a maximumot, a lehető legjobbat kell megcélozni! Nemcsak a templom, - mint épület – adottságait kell szem előtt tartani, hanem a gyülekezet, a hívők kialakult szokásait is (népi, nemzeti, tájegységi hagyományok, szokások, melyek apáról fiúra szálltak). Általában ezen az utóbbin a legnehezebb változtatni, sokszor csak igen lassú, kitartó meggyőzéssel lehet célt érni.
De a legtöbb esetben erre nincs is szükség…

 
Vissza az oldal tetejére
 

SCHWARTZ REZSŐ restaurátor művész

2023 Dunabogdány
Alkotmány u. 1.
Szakmai önéletrajz:

Nevem Schwartz Rezső. 1980-85 között a Magyar Képzőművészeti Főiskolára jártam. 1985-ben kaptam kitüntetéses diplomámat, mint okl. faszobrász restaurátor művész. Azóta szellemi szabadfoglalkozásúként dolgozom. A Magyar Restaurátor Kamara tagja vagyok.
Restaurátorként túlnyomórészt templomok faberendezéseinek restaurálásával foglalkozom. Ez azt jelenti, hogy oltárok, szószékek és szobrok helyreállítását végzem. Ezek nagy része műemlékileg védett műtárgy, így én készítem el az előzetes helyreállítási dokumentációt, amely alapján az OMVH az engedélyt megadja.
Munkám során a feltárási, konzerválási és aranyozási munkafolyamatokat, a befejező restaurálást magam végzem. Eddig közel 50 oltárt restauráltam.
Főbb munkáim:
Budapest Erzsébet apácák temploma
Becsehely rk. templom főoltára, mellékoltárai és szószéke
Nagykáta rk. templom teljes restaurálása
Erdőtarcsa barokk főoltára
Kisnémedi rk. templom famennyezete

 
Vissza az oldal tetejére
 

SIEMENS Rt. A&D Et

1143 Budapest, Gizella út 51-57.
Tel: 471-1725
Fax: 471-1722
Webcím: www.siemens.hu

Cégismertető:
A Siemens Nemzetközi Vállalatcsoport szervezetében az ipar területén tevékenykedő üzletágak az EIV (Energia-Ipar-Közlekedés) ágazathoz tartoznak, melynek része az Automatizálás és Hajtástechnika üzletág (A&D) is. Az A&D egyik üzleti területe az installációtechnika (ET), a SIEMENS egyik legdinamikusabban fejlődő területe.
Termékei közül kiemelkedő jelentőségűek:

 • Az épületautomatika, az energiamenedzsment, a klímatechnika, a világításvezérlés és az épületfelügyelet funkcióinak megvalósítására szolgáló Siemens instabus rendszer.
 • A rendszer kezelőfelületét a Siemens DELTA szerelvénycsalád adja. A DELTA készülékek a belső térrel jól harmonizáló kiegészítők, amelyek színben variálható felületeikkel egyedi hatást keltenek.

 
Vissza az oldal tetejére
 

STO Építőanyag Kft.

2330 Dunaharaszti, Jedlik Ányos u. 17.
Tel: 24/510-210
Fax: 24/490-770
E-mail: info@sto.hu
Honlap: www.sto.hu

Kiállított termékek:

 • STO homlokzatképzési anyagok
 • Ásványi, szilikát, műgyantás, szilikon vékonyvakolatok
 • Szilikát, szilikon és mész homlokzatfestékek
 • Homlokzati hőszigetelő rendszerek ásványi és polisztirol lappal
 • STO beltéri felületképző anyagok
 • Mész, szilikát és diszperziós festékek
 • Vékonyvakolatok, mozaikvakolatok
 • Díszítőfestések, pl. velencei stukkó, stb.
 • Üvegszövet és Rauhfaser (fűrészporos) tapéták

 
Vissza az oldal tetejére
 

TRILAK

1238 Budapest, Grassalkovich u. 4.
Tel: 421-6191
Webcím: www.trilak.hu

Tevékenység:
Magyarország vezető festékgyára vagyunk, a festőmesterek, a lakosság és az építőipar kiszolgálására. Teljes választékot kínálunk e kör számára, de ipari felhasználókat is látunk el specialitásokkal. Termékeink meghatározó hányada Magyarországon kerül felhasználásra, de növekvő mértékben exportálunk a környező országokba is. A TRILAK-HAERING Kft. mintegy 40.000 tonna festéket értékesít, több, mint 10 milliárd Ft értékben. A vállalat saját tőkéje 5,5 milliárd Ft, dolgozói létszáma 250 fő. 2000 január óta ISO 9001 minősítéssel rendelkezünk.
Történelem:
A gyár történelme 1907-ig nyúlik vissza. Kapcsolatunk a német HAERING céggel 1973-ban indult, és 1989-ben egy közös vállalattá fejlődött. 1972-ben a francia TOTAL SA konszern megvásárolta a BUDALAKK-tól az állami tulajdonrészt, majd festékdivíziója egyesült az Egyesült Királyságbeli KALON csoporttal, majd a Sigma Coatings-sel. (Ma SigmaKalon)
Tulajdonosi szerkezet:
60% SigmaKalon, 40% Haering
Tulajdonosaink sikeres szakmai befektetők, akik vezető szerepet játszanak a dekoratív festékek piacán. A SigmaKalon csoport, mintegy 10.000 alkalmazottal és 1.6 milliárd euro forgalommal a világ egyik legjelentősebb festékgyártója és forgalmazója. Első Franciaországban és az Egyesült Királyságban, nemzetközi tevékenysége a Karib szigetektől Kínáig terjed. A HAERING GmbH negyedik generációs családi tulajdonban lévő dinamikusan fejlődő festékgyár.
Piaci pozíció:
A TRILAK-HAERING a teljes magyar festékgyártás közel egyharmadát adja. Piaci részesedésünk a dekoratív festékek piacán még ennél is magasabb.

 • A zománcfestékek területén meghatározó a TRINÁT festékcsalád;
 • Homlokzatfestékeink 60 millió m2 felületen hirdetik vezető pozíciónkat;
 • Műemlék festékeink az egész ország területén szépítik, óvják építészeti emlékeinket, egyedülálló referencia listát biztosítva;
 • Belső falfestékeink volumene igen jelentős, széles választékot kínálva a gazdaságos és különösen dekoratív termékek között;
 • A kínálatunkat teljessé tevő termékek (lakkok, lazúrok, ragasztók, színezőpaszták, tapaszok, stb.) fejlődése a legintenzívebb;
 • Környezettudatos termékfejlesztésünk eredményeként termékeink több, mint 60%-a vizes bázisú.

Üzletfilozófia:
Sikereink alapja a hosszú távú, korrekt partneri kapcsolatokra való törekvés vevőinkkel, beszállítóinkkal és munkatársainkkal. Partnereink igényét kívánjuk kielégíteni minél magasabb színvonalon.
Ebben segít bennünket:

 • Dolgozóink tudása és lelkesedése;
 • A termelés és kiszolgálás jó színvonala, és az ezt jelentősen fokozó beruházások végrehajtása;
 • Egyedülállóan sikeres termékfejlesztés.

 
Vissza az oldal tetejére
 

Trzebin Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

8313 Balatongyörök, Szent István utca 66.
Szaniter- és Épülettechnikai Kis- és Nagykereskedés 06 83 546 941

Kulcsrakész kivitelezés:
Tel: 06 83 546 945
Fax: 06 83 546 948
e-mail: trzebin@trzebin.hu
Honlap: www.trzebin.hu

Cégképviselet:
Arcon -Vizuális Architektúra 06 83 546 960
Normbau -Formatervezett kilincsek, korlátok
és szaniterkiegészítők 06 83 546 944
VISoft -3D fürdőszobatervező program 06 83 546 946
WEBERHAUS -Az építés új intelligenciája 06 83 546 960
-könnyűszerkezetes házak
Cégismertető:
A Trzebin Kft. 1992 óta tevékenykedik sikeresen, mint kereskedelmi képviselet a szaniter-, ház-, épülettechnika valamint a kulcsrakész kivitelezés terén.
Balatongyörökön felépítettünk egy reprezentatív referencia- és bemutatóházat gazdagon felszerelt kiállítási helyiségekkel, szeminárium- és információstermekkel.
Termékkínálatunk megtekinthető továbbá bemutatóházakban és minta- apartmanokban akár funkció közben is.

 
Vissza az oldal tetejére
 

VILLAS Hungária Kft.

8900 Zalaegerszeg Zrínyi u. 6.
Tel: 92/550-359
Webcím: www.villas.hu

Kiállított termékek:
Lapostető szigetelések bitumenes szigetelő anyagai; térszint alatti szigetelések bitumenes szigetelőanyagai; kellősítő anyagok; bitumenes szigetelések teljeskörű információs katalógusa; tervezési segédletek; bitumenes zsindelyek.
Cégismertető:
Magyarország legnagyobb bitumenes szigetelőanyag gyára 1992-ben épült. Termékei jelenleg átfogják a teljes bitumenes szigetelőanyag skálát (mindenre van megoldás…). Budapesten és 4 országrészben térítésmentes tanácsadók állnak a tervezők és a kivitelezők rendelkezésére. Tanácsadás telefonon és a helyszínen kapható.

 
Vissza az oldal tetejére
 

VM ZINC Bádogos Árúház UMICORE Magyar Marketing Szolgáltató Kft.

2092 Budakeszi, Kagyló u. 4-6.
Tel: 23/452-452
Fax: 23/452-320
e-mail: info@vmzinc.hu
Webcím: www.vmzinc.hu

Tevékenységi kör – kiállított termékek:

 • Horgany és réz fémlemezfedések specialistája
 • Homlokzatburkolati rendszerek
 • Ereszcsatorna rendszerek
 • CAD tervezési segítség építészeknek
 • Anyag- és díjszámítások beruházóknak és kivitelezőknek

Cégismertető:
A VM ZINC az Unioin Miniere France leányvállalataként a Franciaországban gyártott réz-titán ötvözetű horganytermékek magyarországi forgalmazásával foglalkozik.
Ma a fémfedések Magyarországon is reneszánszukat élik, ezen belül a VM ZINC horgany és hengerelt réztermékek bírnak a legmagasabb presztízsértékkel. A fiatal, dinamikusan fejlődő cég mögött a francia gyártó mintegy 200 éves tapasztalata áll, amely biztosítja, hogy termékeink megfelelnek a legmagasabb szintű minőségi követelményeknek.
A cég tevékenysége az anyacég által gyártott termékek értékesítésén és marketingjén túlmenően kiterjed a lágy fémlemezfedésekkel és bádogosmunkával kapcsolatos valamennyi területre: fémlemezfedések, homlokzatburkolatok, ereszcsatorna rendszerek, szerszámok, bádogosgépek, ornamentikák, szegélyek, vápák és egydi termékek gyártása.
A francia horganyt, ezt a nagy tisztaságú nemes anyagot a XIX század első felétől használják az építőiparban tetőfedésre, esővíz elvezetésre, szegélyezésre. Rendkívül hosszú élettartamát az idővel rajta képződő természetes patinának köszönheti, amely megvédi a korróziótól. A VM ZINC kifejlesztett egy olyan kémiai eljárást, melynek során vegyi úton idézi elő a horgany természeteshez hasonló patináját.
Ennek megfelelően kapható:

 • Natúr VM ZINC természetes felületű horgany;
 • QUARTZ-ZINC világosszürke előpatinázott horgany;
 • ANTHRA-ZINC, palaszürkére előpatinázott horgany.

Rendelés után szállított két oldalon lakkozott horganylemezek és szalagok szélesítik a kínálatot: kőfehér, téglavörös, rézoxid-zöld, kakaóbarna, szürke, égszínkék.
A VM ZINC komplett tetőfedő és homlokzatburkoló rendszere a rombusz formájú ADEKA és a kis és közepes méretű tetőkre ajánlott tetőfedő rendszer, a DEXTER. A QUARTZ-ZINC-ből előregyártott elemek gyors összeillesztési technológiája és a felrakásnak az egyszerűsége tartós vízzárást biztosít, és bádogos gépek használatát nem igényli.
Mi a termékeinket nem csak egyszerűen eladjuk, de sokrétű segítséget nyújtunk mind a beruházóknak, mind az építőipari vállalkozóknak. Így megemlíthető a PRO-ZINC ingyenes szakoktatás építészek és bádogosok részére, tervezési segítség és anyagszámítások, bádogosipari gépek kölcsönzése, valamint a helyszíni szaktanácsadás.
A katalógusainkban szereplő termékek megvásárolhatók márkakereskedői hálózatunkon keresztül és a Budakeszin található raktáráruházunkban, ahol további információkkal is készséggel állunk partnereink rendelkezésére.

 
Vissza az oldal tetejére
 

YTONG® HUNGARY Kft.

1139 Budapest,
Tel: 237-1180
Fax: 237-1181
Mobil: 06 30/9328-568
Honlap: www.ytong.hu

Az YTONG® ma már nemcsak falazóelem, hanem komplett, magas minőségű építési rendszer.
Az építőelemek kiváló hőszigetelés mellett optimális nyomószilárdsággal rendelkeznek, mely lehetővé teszi vékonyabb falszerkezetek alkalmazását anélkül, hogy az a hőszigetelés rovására menne.
Az YTONG®-szerkezetek kiváló hőfokcsillapítása nem csak a téli időszakban biztosít kellemes meleget az épületben, hanem megakadályozza az épület nyári túlmelegedését is. Így az YTONG®-épületek kellemes klímával rendelkeznek az év minden szakában.
Az elemek viszonylag nagy méretével az építési munka gyors, a falazás látványosan halad, jó méretpontosságának köszönhetően a szerkezetek felületi pontossága kiváló, ami lehetővé teszi vékonyabb felületképzések, kontakt csempeburkolatok alkalmazását is.
Az YTONG® kiváló alakíthatósága miatt derékszögtől eltérő falcsatlakozások, íves falak könnyen és hőhídmentesen elkészíthetők. Mivel a vágási maradékok is beépíthetőek a falba, minimális a vágási hulladék. Mindezeknek köszönhetően az YTONG®-ból kiváló hőszigetelésű, korszerű és gazdaságos épületek építhetők.

 
Vissza az oldal tetejére
 

 
 
 
 
. ..