referencialista

háztervek,
látványtervek

családi ház
alaprajzok

Nagyításhoz kattintson a képre!

     
 
Délkeleti homlokzat
Térbeli alaprajz
Földszinti alaprajz

Egy lakásos, tetőtérbeépítéses családi ház dupla garázzsal

  • Lakószobák száma: 1+4 szoba
  • Földszinti lakóterület: 67,81 m2
  • Gépkocsi tároló: 31,18 m2
  • Földszinti alapterület összesen: 98,99 m2
  • Lakás alapterület összesen:  112,85 m2
  • Teljes hasznos alapterület: 144,03 m2
  • Fedett teraszok területe (szerkezetig): 12,23 m2
  • Építménymagasság: 4,25 m 

Az egylakásos, földszint + tetőtérbeépítéses, alápincézetlen családiház terve 4 fős család részére készült. A jó adottságokkal rendelkező telek szélessége 20 m körüli, minimális lejtéssel É-D irányban, északkeleti bejárati utcafronttal, délnyugati hátsókerttel, 30%-os beépíthetőséggel. Az oldalhatáron álló beépítési mód viszonylag széles ház építésére adott lehetőséget.

Az épület bejárata az épület északkeleti oldalára került, a kétállásos, földszinti garázs is innen közelíthető meg. Az előszobából nyílik az egyterű nappali-étkező, a dolgozószoba, a gépkocsi tároló, illetve innen indul a tetőtérbe vezető lépcső is. A különbejáratú dolgozószoba mellett elhelyezett fürdőhelyiség (zuhanyzóval vagy kisméretű sarokkáddal) egy későbbi funkció váltást is lehetővé tesz. Így a dolgozó használható vendégszobaként, vagy a földszint akár önálló lakásként is.

A gyakorlatilag egyterű nappali-étkező-konyha fedett illetve nyitott teraszokkal kapcsolódik a kerthez. A jó kertkapcsolattal rendelkező konyha és az étkező egybenyitható, de tolóajtóval le is választható. A fedett terasz a konyhához és az étkezőhöz tartozik. Annak, hogy a nappali nincs megnyitva a fedett terasz irányába, két oka van. Egyrészt megrendelői kérésre az étkező és a nappali között szintváltás van, és a terasz szintje az étkezőével azonos. Másrészt, ahogy sok esetben, itt is korlátozott volt a tervezhető alapterület. Így a nappali kis mérete miatt a bútorozáshoz szükség volt a teljes, terasz felőli falfelületre.

A tetőtérben három kisebb méretű háló, fürdőszoba, illetve a mosás, vasalás céljára házimunka helyiség található. A közlekedő beépített szekrényekkel egyben tárolásra is alkalmas. A gépkocsi tároló feletti terület beépítetlen padlástér, később akár bővítésre is felhasználható.

Ekkora lakóterülethez talán túlzottnak tűnik a kétállásos garázs, azonban, mivel nincs pince, a két gépkocsi tárolásán kívül még számos funkciónak is meg kell felelnie: kerékpár, kerti- és egyéb szerszámok tárolása, barkácsműhely.

További háztervek »

 

vissza