referencialista

háztervek,
látványtervek

családi ház
alaprajzok

Nagyításhoz kattintson a képre!

     
 
Utcai homlokzat
Utcai homlokzat délnyugat felől
Felülnézet
Térbeli alaprajz - Felülnézet
Térbeli alaprajz délkelet felől
Térbeli alaprajz délnyugat felől
Alaprajz
Oldalkerti homlokzat
Oldalkerti homlokzat, bejárat

Egylakásos, földszintes családi ház 

  • Lakóterület: 129,82 m²
  • Gépészeti helyiség: 7,63 m²
  • Gépkocsi tároló: 21,37 m²
  • Teljes hasznos alapterület: 158,82 m²
  • Bruttó alapterület: 205,74 m²
  • Lakószobák száma: Nappali - étkező + 4 szoba 
  • Építménymagasság: 4,01 m

Az egylakásos, földszintes lakóépületnél meghatározó szempont volt, hogy feleljen meg a Zöld Beruházási Rendszer (ZBR) pályázat új építésű, energiatakarékos házakra vonatkozó követelményeinek. Ezért a lakóterület nagysága éppen 130 m² (benne van a kisméretű fedett terasz fele is), és ezt egészíti ki a garázs, illetve a gépészeti helyiség alapterülete. Az épület A+ kategóriás, a falak anyaga Leiertherm 30 N+F falazóblokk, 20 cm Austrotherm Grafit hőszigeteléssel.

A telek alakja és a hátsókert északi fekvése miatt választottuk a hosszanti elrendezést, így az északi homlokzat méretét minimálisra lehetett csökkenteni. A nappali az utcai részre került, így benapozása biztosított, kertkapcsolatát pedig a nyugati tájolású oldalkertre néző terasz adja.  A hálószobák a csendesebb, kert felőli oldalra kerültek.

Az épület bejárata az épület hosszanti oldalán nyílik. Innen közelíthető meg a konyha és a mellékhelyiségek, illetve a lakás központi tere, az étkező. A garázs és az előszoba közvetlen kapcsolatára nem volt igény, de ez a kamra és a WC kisebb áttervezésével megoldható.

Fontos szempont volt a jó étkező – konyha – nappali -, terasz kapcsolat is. A konyha egy légtérben helyezkedik el az étkezővel, de akár le is választható. A hálószobákhoz vezető közlekedő szintén az étkezőből nyílik. A gyerekszobák nyugati, a szülői háló és a dolgozó keleti tájolásúak. A gyerekszobák viszonylag nagy méretűek, így mód van arra is, hogy alapterületük minimális csökkentésével a közlekedőből nyíló beépített szekrényeket helyezzünk el. 

További háztervek »

 

vissza