referencialista

háztervek,
látványtervek

családi ház
alaprajzok

Nagyításhoz kattintson a képre!

     
 
Utcai homlokzat
Oldalkerti homlokzat
Alaprajzi felülnézet
Térbeli alaprajz
Tetőfelülnézet
Térbeli alaprajz
Földszinti alaprajz

Üdülőépület terve garázzsal, földszint + részben emeletes kialakítással

Nappali-étkező  + 3 hálószoba

  • Földszinti alapterület: 60,34 m2
  • Emeleti alapterület: 34,51 m2
  • Teljes hasznos lakás alapterület: 94,85 m2 + 4,38 m2 terasz
  • Bruttó beépített terület: 78,95 m2
  • Építménymagasság: 4,92 m

A keskeny telekre tervezett, kisméretű épület bejárata az utcai homlokzatról nyílik, egy kis fedett teraszon keresztül. Az előtérből közelíthető meg az épület központi tere, a nappali-étkező, amely a kerti teraszhoz nagyméretű üvegfallal kapcsolódik. A konyha is a nappali része, de külön térben helyezkedik el, akár le is válaszható. A földszinten egy hálószoba található, a zuhanyzó az előszobából nyílik.

Az emeletre vezető lépcső szintén a nappaliból indul. A felső szinten, amely részben tetőtérbeépítéses, részben emeletes kialakítású, két hálószoba és egy fürdőszoba kapott helyet. 

Megbízóm egy korábbi tervem alapján keresett meg. Így az épület alaprajza ehhez hasonló lett, azonban a keskeny telek miatt teljesen eltérő tetőformát és tömegalakítást alkalmaztam.

Ez a fajta alaprajz a gyakorlatban már több esetben bevált. Egyrészt praktikus, mert kis alapterületű épületeknél helyet takaríthatunk meg, ha a nappalit a lakáson belüli közlekedésre is felhasználjuk. Másrészt jól variálható, egyéni igényekhez szabható, kialakítható garázzsal vagy anélkül, kiegészíthető fedett terasszal, télikerttel, kerti tárolóval. Szélesebb telek, nagyobb beépíthetőség esetén az épület szélessége növelhető, így kényelmesebb terek jöhetnek létre. Ez esetben elhelyezhető egy kétállásos gépkocsitároló, illetve megoldást lehet találni arra is, hogy a földszinti fürdő a hálószoba mellé kerülhessen.

 

vissza