referencialista

háztervek,
látványtervek

családi ház
alaprajzok

Nagyításhoz kattintson a képre!

     
 
Utcai homlokzat
Kerti homlokzat
Tetőfelülnézet
Alaprajz felülnézet
Térbeli alaprajz dél felől
Térbeli alaprajz észak felől
Földszinti alaprajz
Alápincézett, tetőtérbeépítéses családi ház dupla garázzsal

Nappali-étkező + 4 szoba

  • Teljes hasznos alapterület: 257.62 m² 
  • Pince: 71,22 m²
  • Földszint: 117,35 m²
  • Tetőtér: 69,05 m²
  • Fedett teraszok: 18,58 m²
  • Építménymagasság: 4,50 m
  • Bruttó beépített terület: 166,99 m²

Megbízóm csalódott volt, mikor kiderült: azt a korábbi tervemet, ami tetszett neki, az ő telkére nem lehet megépíteni. Nem centiméterekről, hanem több mint 4 méterről volt szó, ami hiányzott a telek szélességéből. Így teljesen új terv készült, de mint hasonló esetekben, most is törekedtem arra, hogy az épület stílusa, tetőformája, néhány térkapcsolata emlékeztessen az eredetileg választott tervre.

A trapéz formájú telek az utcafronton a legszélesebb, majd a mérete fokozatosan csökken. Ezt az adottságot követi az oldalhatárra helyezett, részben alápincézett épület alaprajzi kontúrja. 

A bejárat az utcai homlokzatról nyílik, egy kis fedett teraszon keresztül. Az előtérből közelíthető meg az étkező-nappali-konyha tér, a tároló - és mellékhelyiségek, egy dolgozó-vendégszoba a hozzá tartozó fürdőszobával együtt, ide érkezik a pincéből induló lépcső, és innen lehet továbbjutni a tetőtéri szintre is. A kétállásos garázs illetve a tároló helyiségek a pinceszintre kerültek. 

A konyhával egybenyitott étkező-nappali tér a kerthez üvegfelületekkel és egy nagyméretű, részben fedett terasszal kapcsolódik. A nappalit kis könyvtárhelyiség egészíti ki. A konyha külön helyiség, igény szerint akár le is zárható. 

A tetőtérben 3 hálószoba található. Felérkezve a lépcsőn, először a szülői hálót érhetjük el, külön fürdőszobával, gardrobbal. Majd egy nagyobb előtérbe jutunk, ami a gyerekek számára lehetőséget ad a közös játékra. Innen nyílik egy kis előtéren keresztül a két gyerekháló, külön zuhanyzóval.

 

 

vissza