referencialista

háztervek,
látványtervek

családi ház
alaprajzok

Nagyításhoz kattintson a képre!

     
 
Utcai homlokzat
Felülnézet
Térbeli alaprajz észak felől
Térbeli alaprajz dél felől
Földszinti alaprajz
Tetőtérbeépítéses, egy lakásos családi ház dupla garázzsal

Hasznos alapterület összesen: 214,04 m²
Fszt.: 132,48 m² (ebből garázs + tároló: 34,87 m²)
Tetőtér: 81,56 m²
Beépített alapterület: 177,65 m²
Szobaszám: 1+5 szoba

Az épület egylakásos, földszint + tetőtérbeépítéses, alápincézetlen családi ház. A terv északkelet felé enyhén lejtő, panorámás saroktelekre készült. Alaprajzi kialakításánál számos más szempont mellett arra törekedtem, hogy a megfelelő tájolás mellett minél több helyiség nyíljon az ÉK, ÉNY-i irányú panoráma felé.

Az épületet a lejtős telek magasabb részén, a délnyugati telekhatár közelében, azzal párhuzamosan helyeztem el. A személybejárat arra az oldalra került, ahol szebb az épület megközelítése, míg a gépkocsi tároló a tájolás és a terepviszonyok miatt a másik utca felől nyílik.

A földszinten a nappali tartózkodás helyiségei, dolgozó, vendégszoba illetve kiszolgáló- és tároló helyiségek találhatóak. Az étkező a lakás központja, innen nyílik a konyha, a nappali, egy külön zuhanyzóval ellátott vendégszoba, illetve a tetőtérbe vezető lépcső. A nappali-étkező teret a kerttel üvegfelületek és nagyméretű, részben fedett terasz kapcsolja össze. Az előtérből szeparált dolgozószoba nyílik. A kétállásos gépkocsitároló a lakásból közvetlenül is megközelíthető, a tároló helyiségek kívülről, de igény szerint a garázsból is nyithatóak.

A tetőtérben egy szülői hálószoba, két gyerekszoba, két fürdőszoba, illetve a mosás, vasalás céljára háztartási helyiség helyezkedik el. Erre a szintre került a kondihelyiség is, infraszaunával. A tetőtéri helyiségek megvilágítását részben homlokzati, részben tetősík ablakok biztosítják.

További háztervek »

 

vissza