Napház Építésziroda Kft.

 
 

építészeti
tervezés

referencialista

háztervek,
látványtervek

családi ház
alaprajzok

Nagyításhoz kattintson a képre!

     
 
Utcai homlokzat látványterve
Földszinti alaprajz
Földszinti alaprajz látványterve
Földszintes családi ház

Hasznos alapterület összesen: 214,42 m2
Fszt.: 132,48 m2 (ebből garázs + tároló: 34,87 m2)
Tetőtér: 81,94 m2
Beépített alapterület: 177,65 m2
Szobaszám: 1+5 félszoba

Az épület egylakásos, földszint + tetőtérbeépítéses, alápincézetlen családi ház. A terv ÉK felé enyhén lejtő, panorámás saroktelekre készült. Alaprajzi kialakításánál számos más szempont mellett arra törekedtem, hogy a megfelelő tájolás mellett minél több helyiség nyíljon az ÉK, ÉNY-i irányú panoráma felé.

Az épületet a lejtős telek magasabb részén, a DNY-i telekhatár közelében, azzal párhuzamosan helyeztem el. A személybejárat a szebb megközelítést eredményező oldalra került, míg a gépkocsi tároló megközelítése a tájolás és a terepviszonyok miatt a másik utca felől a kedvezőbb.

A földszinten a nappali tartózkodás helyiségei, dolgozó, vendégszoba illetve kiszolgáló- és tároló helyiségek találhatóak. Az étkező a lakás központja, innen nyílik a konyha, a nappali, egy külön zuhanyzóval ellátott vendégszoba, illetve a tetőtérbe vezető lépcső. A nappali-étkező teret a kerttel üvegfelületek és nagyméretű, részben fedett terasz kapcsolja össze. Az előtérből szeparált dolgozószoba nyílik. A kétállásos gépkocsitároló a lakásból közvetlenül is megközelíthető, a tároló helyiségek kívülről, de igény szerint a garázsból is nyithatóak.

A tetőtérben egy szülői hálószoba, két gyerekszoba, két fürdőszoba, illetve a mosás, vasalás céljára háztartási helyiség helyezkedik el. Erre a szintre került a kondihelyiség is, infraszaunával. A tetőtéri helyiségek megvilágítását részben homlokzati, részben tetősík ablakok biztosítják.

Tervezési díj ajánlat kérés családi ház tervezésére »

 

vissza