Félnyeregtetős, földszintes családi ház dupla garázzsal

Félnyeregtetős, földszintes családi ház dupla garázzsal

Nappali-étkező + 5 szoba

  • Hasznos alapterület: 198,23 m²
  • Hasznos alapterület fedett teraszokkal: 211,66 m²
  • Bruttó beépített terület: 261,11 m²

A földszintes, nagyméretű családi ház terve a szokásosnál szélesebb telekre készült, szabadonálló elhelyezéssel. Bejárata az utcai homlokzatról nyílik, kis fedett terasszal.

Ha az épület hátsókert felőli homlokzata északnyugat felé néz, mindig adódik a kérdés: hová kerüljön a nappali? A hűvösebb, szelesebb északnyugati homlokzat a benapozás hiánya miatt nem a legideálisabb tájolás a nappali szoba részére, ugyanakkor sokan nem szívesen mondanának le a kert látványáról sem. Itt a nagy telek lehetőséget adott a megoldásra: két terasz készült. A délnyugat felé is megnyitott nappali terasza a hátsókert felé néz, a másik, inkább az étkezőhöz, konyhához kapcsolódó fedett terasz pedig a délnyugati oldalkert felé. A konyha a hűvösebb, északkeleti oldalra került.

Nappali-étkező-konyha

Az épületben a ma egyre inkább szokásos módon a hálók nem egy blokkban vannak. Mivel a ház egy csendes mellékutcában épül, és az előkert is nagyobb az általában előírt 5,0 méternél, így a három hálószoba a zuhanyzóval az utcai oldalra került, míg a szülői háló a hátsókert és a terasz felé néz. Az előszobából nyíló, különálló ötödik szoba kondihelyiség célra készült, de igény szerint lehetne dolgozó- vagy vendégszoba is.

Az épületet kétállásos garázs egészíti ki, közvetlen bejárattal a lakás felé.

 

Utcai homlokzat
Utcai homlokzat
Alaprajz
Alaprajz
Oldalkerti homlokzat
Oldalkerti homlokzat
Alaprajzi felülnézet
Alaprajzi felülnézet
Nappali
Nappali
Étkező
Étkező
Hálószoba
Hálószoba
Fürdőszoba
Fürdőszoba
Előszoba
Előszoba
Konyha
Konyha