Kétszintes családi ház saroktelken

Kétszintes családi ház saroktelken

Hasznos alapterület összesen: 214,04 m²

  • Fszt.: 132,48 m² (ebből garázs + tároló: 34,87 m²)
  • Tetőtér: 81,56 m²
  • Beépített alapterület: 177,65 m²

Szobaszám: 1+5 szoba

Az épület egylakásos, földszint + tetőtérbeépítéses, alápincézetlen családi ház. A terv északkelet felé enyhén lejtő, panorámás saroktelekre készült. Alaprajzi kialakításánál számos más szempont mellett arra törekedtem, hogy a megfelelő tájolás mellett minél több helyiség nyíljon az ÉK, ÉNY-i irányú panoráma felé.

Az épületet a lejtős telek magasabb részén, a délnyugati telekhatár közelében, azzal párhuzamosan helyeztem el. A személybejárat arra az oldalra került, ahol szebb az épület megközelítése, míg a gépkocsi tároló a tájolás és a terepviszonyok miatt a másik utca felől nyílik.

A földszinten a nappali tartózkodás helyiségei, dolgozó, vendégszoba illetve kiszolgáló- és tároló helyiségek találhatóak. Az étkező a lakás központja, innen nyílik a konyha, a nappali, egy külön zuhanyzóval ellátott vendégszoba, illetve a tetőtérbe vezető lépcső. A nappali-étkező teret a kerttel üvegfelületek és nagyméretű, részben fedett terasz kapcsolja össze. Az előtérből szeparált dolgozószoba nyílik. A kétállásos gépkocsitároló a lakásból közvetlenül is megközelíthető, a tároló helyiségek kívülről, de igény szerint a garázsból is nyithatóak.

A tetőtérben egy szülői hálószoba, két gyerekszoba, két fürdőszoba, illetve a mosás, vasalás céljára háztartási helyiség helyezkedik el. Erre a szintre került a kondihelyiség is, infraszaunával. A tetőtéri helyiségek megvilágítását részben homlokzati, részben tetősík ablakok biztosítják.

Alaprajzi felülnézet
Alaprajzi felülnézet
Földszinti alaprajz
Földszinti alaprajz
Térbeli alaprajz
Térbeli alaprajz
Térbeli alaprajz
Térbeli alaprajz