2 lakásos családi ház

2 lakásos családi ház

  • Hasznos alapterület összesen: 378,71 m²
  • 1. lakás: 188, 87 m2 (ebből garázs 25 m²)
  • 2. lakás: 189,84 m2 (ebből garázs 25 m²)
  • Beépített alapterület: 296,75 m²
  • Építménymagasság: 4,52 m

A földszint + tetőtérbeépítéses, alápincézetlen lakóépület kétlakásos, de a két lakás külön-külön is megépíthető. Az alaprajz kialakítását  döntően befolyásolta, hogy a nyúlványos telek csak a jó tájolású délnyugati telekhatár irányából közelíthető meg. Igény volt a lakások önálló kerthasználata, illetve az is, hogy a hozzájuk tartozó gépkocsitárolóból közvetlen bejáratuk legyen, ezért az egyiket a felső, a másikat pedig az alsó telekrészen helyeztük el, oldalhatáron álló beépítésként. A két egyenként kétállásos gépkocsitároló középre, az északkeleti oldalhatárra került, a tároló helyiségekkel együtt. Az épület többi része a telekhatártól 3,0 m-re helyezkedik el, így megoldható az északkeleti oldalon lévő tetőtéri helyiségek kellő megvilágítása.

1. jelű lakás (3+1 félszoba)

A földszintre a nappali tartózkodás helyiségei, dolgozó, illetve tároló helyiségek kerültek. Az egyterű nappali - étkező - konyha térből nyílik egy vendégszoba céljára is használható dolgozószoba, illetve a tetőtérbe vezető lépcső. A nappali - étkező a kerthez részben fedett terasszal, illetve a délnyugati irány felé megnyitott üvegfelületekkel kapcsolódik. A tetőtérben két hálószoba, fürdőszoba, külön gardrob, illetve házimunka helyiség helyezkedik el. A nagyméretű gyerekszoba később két kisebb szobára osztható.

2. jelű lakás (3+2 félszoba)

A földszinten a nappali tartózkodás helyiségei, vendégszoba, kiszolgáló, tároló helyiségek találhatóak. Az egyterű nappali - étkező - konyha tér az előszobából nyílik. Innen indul a tetőtérbe vezető lépcső is. A nappali - étkező délkelet és délnyugat felé üvegfelületekkel egyaránt megnyitott, a kerthez részben fedett terasszal kapcsolódik. A tetőtérben három hálószoba, fürdőszoba, gardrobok helyezkednek el.

További háztervek »

Kerti homlokzat látványterve
Kerti homlokzat látványterve
Földszinti alaprajz
Földszinti alaprajz
Térbeli alaprajz
Térbeli alaprajz
Alaprajzi részlet
Alaprajzi részlet