Alápincézett, tetőtérbeépítéses családi ház dupla garázzsal

Alápincézett, tetőtérbeépítéses családi ház dupla garázzsal

Nappali-étkező + 4 szoba

  •     Teljes hasznos alapterület: 257.62 m²
  •     Pince: 71,22 m²
  •     Földszint: 117,35 m²
  •     Tetőtér: 69,05 m²
  •     Fedett teraszok: 18,58 m²
  •     Építménymagasság: 4,50 m
  •     Bruttó beépített terület: 166,99 m²

Megbízóm csalódott volt, mikor kiderült: azt a korábbi tervemet, ami tetszett neki, az ő telkére nem lehet megépíteni. Nem centiméterekről, hanem több mint 4 méterről volt szó, ami hiányzott a telek szélességéből. Így teljesen új terv készült, de mint hasonló esetekben, most is törekedtem arra, hogy az épület stílusa, tetőformája, néhány térkapcsolata emlékeztessen az eredetileg választott tervre.

A trapéz formájú telek az utcafronton a legszélesebb, majd a mérete fokozatosan csökken. Ezt az adottságot követi az oldalhatárra helyezett, részben alápincézett épület alaprajzi kontúrja.

A bejárat az utcai homlokzatról nyílik, egy kis fedett teraszon keresztül. Az előtérből közelíthető meg az étkező-nappali-konyha tér, a tároló - és mellékhelyiségek, egy dolgozó-vendégszoba a hozzá tartozó fürdőszobával együtt, ide érkezik a pincéből induló lépcső, és innen lehet továbbjutni a tetőtéri szintre is. A kétállásos garázs illetve a tároló helyiségek a pinceszintre kerültek.

A konyhával egybenyitott étkező-nappali tér a kerthez üvegfelületekkel és egy nagyméretű, részben fedett terasszal kapcsolódik. A nappalit kis könyvtárhelyiség egészíti ki. A konyha külön helyiség, igény szerint akár le is zárható.

A tetőtérben 3 hálószoba található. Felérkezve a lépcsőn, először a szülői hálót érhetjük el, külön fürdőszobával, gardrobbal. Majd egy nagyobb előtérbe jutunk, ami a gyerekek számára lehetőséget ad a közös játékra. Innen nyílik egy kis előtéren keresztül a két gyerekháló, külön zuhanyzóval.

Utcai homlokzat
Utcai homlokzat
Földszinti alaprajz
Földszinti alaprajz
Kerti homlokzat
Kerti homlokzat
Tetőfelülnézet
Tetőfelülnézet
Alaprajzi felülnézet
Alaprajzi felülnézet
Térbeli alaprajz dél felől
Térbeli alaprajz dél felől
Térbeli alaprajz észak felől
Térbeli alaprajz észak felől