Nappali-étkező-konyha 40-50 m²

Nappali-étkező-konyha 40-50 m²

Családi ház terveimnél a 40-50 m² közötti az egyik leggyakoribb nappali-étkező-konyha méret.

40,84 m²:

Az „L” alakú konyha-étkező-nappali viszonylag kis területe ellenére jól használható. A konyha tágas, közvetlen kijárattal a fedett teraszra. Az étkező részen elfér a 6 személyes asztal, a nappali irányába bővíthetően. A nappali terét növeli az emeletre vezető lépcső is. Egy ilyen jellegű elrendezésnél a konyha felé kialakul egy közlekedő sáv, ezért a TV-t a teraszra néző fal/üvegfal elé célszerű elhelyezni.

42,34 m²: 

A 42 m² körüli alapterületű, "L" alakú helyiségnél kényelmesen elfér a konyha és az étkező rész, napi használatra 6 személyes étkezőasztallal, amely vendégség esetén bővíthető a nappali irányába. A fedett terasz egyaránt jól megközelíthető a konyhából és a nappaliból is. A nappali berendezésén viszont látszik, hogy pár m² plusz terület még jól jött volna.

46,54 m²:

A 46 m² körüli, szintén „L” alakú tér már kényelmesebb, a nappali tágasabb, elfér a nagyobb ülőgarnitúra, az étkezőben egy tálalószekrény is. Az étkezőnek és a nappalinak egyaránt jó a teraszkapcsolata, a fedett terasz kijárata közel van a konyhához is. 

49,81 m²:

A közel 50 m²-es alapterületen a nappaliban elég hely jut egy „U” alakú ülőgarnitúrára is. Célszerű a TV elhelyezését elmozdíthatóan megoldani, akkor nem korlátozza az étkezőasztal bővíthetőségét sem. 

Az étkezőasztal mérete lényeges szempont egy családi háznál. Napi használatra a 6 személyes asztal általános igény, ami mindegyik bemutatott példánál elfér. Családi, baráti összejöveteleknél az asztalt ezeknél a méreteknél általában 10-12 főre lehet bővíteni. Ha ennél többre van igényünk, tovább kell növelni az étkezőrészre jutó alapterületet.

40,84 m²
40,84 m²
42,34 m²
42,34 m²
42,34 m²
42,34 m²
46,54 m²
46,54 m²